PROJECTEN STUDIO OAK

De Kas, Heerenveen

Een gebouw met klimaatproblemen transformeren tot een Urban Hotspot en werkplaats voor zzp’ers en kleinere ondernemingen, dat is wat wij hebben gedaan met ‘De Kas’ in Heerenveen.

Het was niet mogelijk om dit pand op een fatsoenlijke manier te isoleren en zo het binnenklimaat te verbeteren. Op een gegeven moment kwamen wij op het idee om dan maar solitaire geconditioneerde units in het gebouw te plaatsen. Geïnspireerd door onze duurzame benadering kwamen met het idee om hiervoor gebruikte zeecontainers te gebruiken. De vrije ruimte tussen de containers wordt gebruikt voor ontmoeten, samenwerken en voor het organiseren van events.
Leuk om te weten: ook ons eigen kantoor is hier gevestigd.

Stad Heerenveen
Jaar 2017
Oppervlakte 370 m2
Team Studio Oak, Van Wijnen, Pranger & Rosier
installatiebedrijf
Fotografie Erikjan Koopmans