OAK Vital office elementen

1. Gezonde voeding

Door samen te eten, ontmoeten werknemers elkaar en wordt samenwerking gestimuleerd. Gezond eten op kantoor is ook belangrijk voor de (fysieke) fitheid van medewerkers. Voeding geeft energie. Vooral groente en fruit spelen hierbij een belangrijke rol. Een OAK Vital Office biedt verschillende mogelijkheden om gezond te eten. In onze kantoordesigns zijn gezonde tussendoortjes verkrijgbaar en gezonde voeding wordt gepresenteerd op zo’n manier dat het medewerkers stimuleert om zelfbewuste en gezonde voedingskeuzes te maken. 

2. Beweging

Fysieke activiteiten als wandelen, traplopen en fietsen hebben een positief effect op creativiteit, energieniveaus, stress en gezondheid. Beweging integreren we in kantoren met bijvoorbeeld zit-sta-bureaus, trappen, wandelpaden, staand vergaderen, tafelvoetbal en fietsbureaus. 

Opladen

3. Opladen

Een belangrijk element van OAK Vital Office is het opladen van de ‘batterij’ van werknemers. De mogelijkheid om op te laden hangt samen met het welzijn van medewerkers. Goed opladen heeft een voordelig effect op de gezondheid, verkleint het aantal burn-outs en verlaagt het ziekteverzuim. Opladen in kantoren kan op verschillende manieren, denk aan meditatieruimtes, afgeschermde plekken en stilteruimtes en de mogelijkheid om een dutje te doen. Associaties met de natuur, door het gebruik van natuurlijke kleuren, vormen en patronen speelt ook een belangrijke rol. Daarom worden in ons kantoordesign deze elementen meegenomen in het ontwerp.

Natuur

4. Natuur

Het is bekend dat natuur een goed werkende functie heeft op het welzijn en de gezondheid van mensen. Daarnaast heeft natuur ook een gunstig effect stemming, pro-sociaal gedrag, cognitieve prestaties en productiviteit. Mensen voelen zich van oudsher verbonden met de natuur. Daarom reageren ze positief op de vormen, kleuren en patronen van de natuur. De mogelijkheden om deze elementen te integreren in het kantoorinterieur design, zijn groot. Denk aan een variatie aan planten, natuurlijke materialen en kleuren en aan organische vormen en patronen. 

5. (Dag)licht

Licht heeft een positief effect op gezondheid, productiviteit, veiligheid, stressvermindering, prestaties en tevredenheid. Dit geldt vooral voor natuurlijk daglicht, dat goed is voor de stemming, alertheid, concentratie en het bioritme van medewerkers. Natuurlijk daglicht binnenhalen kan door het raamoppervlak te vergroten, maar ook door zonneschermen toe te passen die het zicht en het licht gedeeltelijk doorlaten (transparantie). Ook buitenruimtes waar medewerkers kunnen wandelen en zitten, zorgen voor voldoende natuurlijk daglicht en frisse lucht. 

Verbondenheid

6. Verbondenheid

Verbondenheid is een (psychologische) basisbehoefte. Mensen willen ergens bij horen en zich verbonden voelen met anderen. Om dit te stimuleren, is het nodig dat ruimten het gevoel van nabijheid vergroot.  Ook is het belangrijk dat ruimten het delen van persoonlijke gevoelens en gedachten stimuleert.  Wij creëren, in onze kantoor designs, plekken die de waarden, visie, missie en de geschiedenis van de organisatie uitstralen. Plekken die vriendschap stimuleren en ruimte bieden voor organisatieherinneringen en -rituelen. 

Duurzaamheid

7. Duurzaamheid

Organisaties met aandacht voor duurzaamheid laten zien dat ze zich bewust zijn van de beperkte hulpbronnen op aarde en dat ze daar zorgvuldig mee omgaan. Door gebruik te maken van lokale en natuurlijke materialen zijn mensen zich meer bewust van materialen en hun oorsprong. Innovatieve technologieën stimuleren milieubewust gedrag en het bewustzijn van het eigen energieverbruik op kantoor. Door natuurlijke elementen in het kantoorinterieur toe te voegen, vergroot dit de emotionele verbondenheid met de natuur.  Het stimuleert dat mensen bereid zijn hun gedrag te veranderen om hun omgeving te beschermen. 

Akoestiek

8. Akoestiek

Een goede akoestiek is belangrijk voor kantoren. Het geluid in een ruimte heeft effect op de prestaties van medewerkers.  Te veel hinder van geluid kan leiden tot frustratie en kan ten koste gaan van de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Daarom is het noodzakelijk om specifieke oplossingen voor een goede akoestiek toe te passen in elke individuele ruimte. Belangrijk hierin zijn naast plafonds, wanden en raamdecoratie, ook de algehele aankleding.

Flexibiliteit

9. Flexibiliteit

Multifunctionele (werk)ruimtes worden de nieuwe standaard in kantoorruimtes. Dynamische kantoordesigns vragen veel flexibiliteit. Niet alleen van medewerkers, maar ook van de inrichting. Elementen als verrijdbare en geluidsdichte wanden, verschillende zitopties en verplaatsbare schermen worden de standaard. Dynamische flexibiliteit is de volgende stap. Daarbij richten we ons op verplaatsbare, multifunctionele, lichtgewicht én ergonomische elementen die in vrijwel iedere ruimte passen. 

Geen zwaar meubilair, maar flexibele en dynamische elementen. Dankzij deze elementen bouwen we een vergaderruimte zonder moeite om naar een podcast-studio. En bouwen we een samenwerkruimte in een handomdraai om naar een stilteruimte.