OAK Vital Offices
Wij ontwerpen ruimtes die het verschil maken

OAK VITAL OFFICES

Het vinden en behouden van werknemers is voor veel bedrijven een grote uitdaging. Het is belangrijk dat een werkplek aantrekkelijk en gezond is, maar ook echt helpt om het werk goed uit te voeren. Wij geloven dat werknemers die zich goed voelen, ook beter in staat zijn om het beste uit zichzelf te halen. OAK Vital Offices stimuleert geluk en comfort voor werknemers. 

Met een OAK Vital Office wordt de betrokkenheid van medewerkers met het bedrijf sterk vergroot. Het resultaat: blije en gezonde werknemers. Werknemers die zich beter (thuis)voelen en daardoor trouw blijven. Wij zorgen ervoor dat zowel werkgever als werknemers fluitend naar kantoor gaan, en ook fluitend weer naar huis. 

Ons doel is om zoveel mogelijk elementen, die gunstig zijn voor het geluk, welzijn en productiviteit van medewerkers, toe te passen in het ontwerp van kantoorruimtes.

Maak kennis met Oak Vital Office.

OAK Vital office elementen

1. Gezonde voeding

Door samen te eten, ontmoeten werknemers elkaar en wordt samenwerking gestimuleerd. Naast een positief effect op samenwerking is gezond eten op het kantoor ook belangrijk voor de (fysieke) fitheid van werknemers. Voeding geeft energie. Vooral groente en fruit spelen hierbij een belangrijke rol. Een OAK Vital Office biedt verschillende mogelijkheden om gezond te eten. Zo zijn gezonde tussendoortjes direct verkrijgbaar en wordt gezonde voeding gepresenteerd op een manier die werknemers aanmoedigt om zelf bewuste keuzes te maken. Eetsmakelijk!

2. Beweging

Het is belangrijk dat werknemers op kantoor continu blijven bewegen. Fysieke activiteiten, zoals wandelen, traplopen en fietsen hebben een positief effect op creativiteit, energieniveaus, stress, gezondheid van werknemers. De fysieke activiteit van werknemers kan worden geïntegreerd in kantoren, bijvoorbeeld door middel van sta-bureaus, looppaden, trappen, staande vergaderingen, tafelvoetbal en deskbikes. 

Opladen

3. Opladen

Een belangrijk element van OAK Vital Office is het opladen van de ‘batterij’ van werknemers. De mogelijkheid om op te laden, hangt samen met het welzijn van werknemers. Dit heeft een positief effect op de gezondheid en verkleint het aantal burn-outs. Daarnaast verlaagt dit het ziekteverzuim. Het opladen kan op verschillende manieren in kantoren, denk bijvoorbeeld aan meditatieruimtes, afgeschermde plekken en stilteruimtes. Maar ook de mogelijkheid om kort te slapen, een dutje doen. Daarnaast speelt de natuur, zoals het toevoegen van natuurlijke kleuren en vormen, hierin een belangrijke rol. 

Natuur

4. Natuur

Het is welbekend dat de natuur een positief effect heeft op de gezondheid en het welzijn van mensen. Maar daarnaast heeft de natuur ook op gunstig effect op de stemming, het pro-sociaal gedrag, de cognitieve prestaties en productiviteit. Mensen hebben liefde voor de natuur. Ze hebben de drang zich bij de natuur aan te sluiten, wat resulteert in een krachtige menselijke reactie op de vormen en patronen van de natuur. De integratie van de natuur in design is zeer breed. Denk hierbij aan een variatie aan planten, natuurlijke materialen en kleuren, organische vormen en patronen.

5. (Dag)licht

Licht heeft een positief effect heeft op de gezondheid, productiviteit, veiligheid, stressvermindering, prestaties en tevredenheid van mensen. Voornamelijk natuurlijk daglicht speelt hierin een belangrijke rol. Natuurlijk daglicht heeft invloed op de stemming, alertheid en concentratie. Daarnaast is het erg belangrijk voor het bioritme van mensen. Natuurlijk daglicht kan worden geïntegreerd door het raamoppervlak te vergroten. Maar ook door gebruik te maken van zonneschermen die het zicht en het licht niet volledig blokkeren (transparantie). Een andere mogelijkheid is gebruik van buitenruimtes. Ruimtes die geschikt zijn om te wandelen en te blijven hangen, zodat mensen voldoende natuurlijk daglicht en frisse lucht krijgen.

Verbondenheid

6. Verbondenheid

Verbondenheid is een (psychologische) basisbehoefte van mensen. Mensen hebben het gevoel dat ze ergens bij willen horen en zich verbonden willen voelen met andere mensen. Om verbondenheid te stimuleren, moet de ruimte het gevoel van nabijheid vergroten. Ook moet de ruimte het delen van elkaars persoonlijke gevoel en gedachten stimuleren. Wij creëren een plek voor herinneringen en rituelen. Brengen vriendschap en leggen het accent op de waarden, visie, missie en de geschiedenis van het bedrijf. Dit zorgt voor een gevoel van verbondenheid. 

Duurzaamheid

7. Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk voor bedrijven. Het geeft aan dat een bedrijf zich bewust is van de beperkte hulpbronnen op de aarde. En dat het zorg wil dragen voor deze hulpbronnen. Door gebruik te maken van lokale en natuurlijke materialen zijn mensen zich meer bewust van materialen en hun oorsprong. Innovatieve technologieën stimuleren het milieubewust gedrag en zorgen ervoor dat mensen zich bewust zijn van hun energieverbruik op kantoor. Door natuurlijke elementen in de omgeving te integreren, wordt een emotionele verbondenheid met de natuur gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat mensen hun gedrag veranderen om die omgeving te beschermen.

Akoestiek

8. Akoestiek

Een goede akoestiek is belangrijk voor kantoren. Het geluid in een ruimte heeft effect op prestatie van mensen. Teveel hinder van geluid kan leiden tot frustratie en kan ten koste gaan van de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Daarom is het noodzakelijk om specifieke oplossingen voor een goede akoestiek toe te passen in elke individuele ruimte. Belangrijk hierin zijn de plafonds en wanden, raamdecoratie, maar ook de algehele aankleding.

Flexibiliteit

9. Flexibiliteit

Multi-functionele (werk)ruimtes wordt de nieuwe standaard in kantoorruimtes. Een dynamisch kantoor vraagt om veel flexibiliteit. Niet alleen van medewerkers, maar ook van de inrichting. Elementen als verrijdbare en geluidsdichte wanden, verschillende zitopties en verplaatsbare schermen worden de standaard. Dynamische flexibiliteit is de volgende stap. Waarbij we ons richten op verplaatsbare, multifunctionele, lichtgewicht én ergonomische elementen die in vrijwel iedere ruimte passen. 

Geen zwaar meubilair, maar flexibele en dynamische elementen. Dankzij deze elementen bouwen we een vergaderruimte zonder moeite om naar een podcast-studio. En bouwen we een samenwerkruimte – in een handomdraai – om naar een stilteruimte. 

×

Hoi!

Heb je een vraag? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met mij op via WhatsApp of bel 06-37560575.

× Vraagje?