PROJECTEN STUDIO OAK

Van Wijnen Kantoor Heerenveen

In het nieuwe ‘smart office’ kantoor van Van Wijnen staan duurzaamheid en flexibiliteit centraal. De digitale butler van het gebouw – Higgens – verzamelt continu data om het gebouw steeds beter te maken voor haar medewerkers. Alles in het gebouw is er op gericht om de medewerkers zo goed mogelijk te bedienen.

Sensoren in het gebouw zorgen dat het licht, de hoogte van de bureau’s en het klimaat zich aanpassen aan de voorkeuren van de medewerkers. De begane grond is voorzien van een restaurant en (werk)café waar niet alleen gezonde lunches zijn, maar ook ruimte is voor ontmoeting en werken. In de gamehoek is ruimte voor ontspanning en in de treinzitjes vind je rust. Op de 2e verdieping is een kas waar je letterlijk in het groen vergadert, ook is er een rustgevende groene ruimte. 

Het nieuw kantoor van Van Wijnen is een paradepaard als het gaat om duurzaamheid anno nu, de nieuwste materialen op het gebied van circulariteit zijn overal toegepast. Van de vloeren tot de verf op de muur. 

Het volledige interieur is flexibel en verplaatsbaar. Hierdoor groeit en beweegt het kantoor mee met de veranderingen binnen het bedrijf. Opvallend zijn de Van Wijnen-rode elementen. Deze elementen zijn geplaatst op een grote rail die dwars door het kantoor loopt. Hierdoor krijgt de ruimte karakter en dit is tevens een flexibele ruimte-afscheiding. Het gehele kantoor is ingericht volgens de Oak Vital Office methode. Met dit kantoor is Van Wijnen klaar voor de volgende stap en zet de trend met het kantoor van de toekomst.

Stad Heerenveen
Jaar 2020
Oppervlakte 2700m2
Team Studio Oak, Van Wijnen, Van Aagten projectrealisatie, Pranger & Rosier, Ljocht, KVS kantoorinrichting, Snoeken interieur & project
Fotografie Erikjan Koopmans